Rollè di coniglio
1 coniglio disossato
di circa 1,2 kg
50 g. pancetta
2 cipolle medie
1 carota
1 rametto di rosmarino
2-3 foglie salvia
1 bicchiere di vino bianco
3 cucchiai di olio d’ oliva
30 g. burro
1 bicchiere aceto di vino bianco
Sale pepe q.b
Ponete il coniglio disossato per 1
ora in una terrina di acqua fredda e il
bicchiere d’ aceto Riponetelo in frigo .
Passata l’ ora, toglietelo dall’
acqua ed asciugatelo bene.
Stendete il coniglio disossato sul
tagliere , salate e pepate , coprite con le fette di pancetta e con un trito di
rosmarino e salvia.
Arrotolate la carne e legate con
spago da cucina.
In una casseruola fate soffriggere
con olio e burro ,le cipolle e la carota tagliate a cubetti.
Abbassate la fiamma ,adagiate il
rollè di coniglio, fatelo rosolare bene da tutte le parti e sfumate con il vino
bianco.
Aggiungete 2 mestoli di acqua , e salate .
Continuate la cottura coperto per un ora
a fuoco moderato , aggiungendo acqua al bisogno.
A cottura ultimata del rollè
frullate tutto il sugo ad ottenere una
crema non troppo densa.
Tagliate la rollata a fette
servite con il suo sughetto e carote saltate in padella.
Rabbit roulade
1 boneless rabbit of 1.2 kg
50 g. Italian bacon ( pancetta )
2 medium onions
1 carrot
1 rosemary sprig
2-3 sage leaves
1 glass white wine
3 tablespoons olive 'oil
30 g. butter
1 cup white wine vinegar
Salt pepper
Place boneless rabbit for 1 hour in a bowl of cold water and the glass of white vinegar, store in refrigerator.
After that time, remove it from water and dry it well, with kitchen paper.
Flatten the deboned rabbit on a chopping board, season with salt and pepper, top bacon slices , some chopped rosemary and sage.
Roll tightly to enclose filling. Secure with kitchen string.
Heat oil and butter in a frying pan , add cubed onions and carrots .
Lower the heat, lay rabbit roulade brown on all sides, stir in white wine and let it evaporate
Add 2 ladles of water, season with salt.
Bring to the
boil. Reduce heat , cover, and simmer rabbit roulade for 1 hour , or
until the meat is tender ,adding
water as needed.
When the rabbit roulade it’s ready remove to a cutting board. Transfer the sauce and vegetables to a blender and puree until smooth.
When the rabbit roulade it’s ready remove to a cutting board. Transfer the sauce and vegetables to a blender and puree until smooth.
Cut
the rabbit roulade into slices ,serve with the sauce spooned over it and sauteed carrots.
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