Fettuccine al S. Daniele e semi di papavero |
Fettuccine al S. Daniele e semi di papavero
350 fettuccine ( o tagliatelle , tagliolini )
200 g.prosciutto crudo S, Daniele ( il gambetto )
250 g. panna da cucina
1 cucchiaio raso semi di papavero
20 g. burro
Sale q.b
Porre sul fuoco la pentola con l’ acqua per cuocere la pasta.
Nel mentre tagliate a cubetti il prosciutto , in una padella abbastanza larga rosolatelo nel burro velocemente , aggiungete la panna e un cucchiaino di semi di papavero continuate la cottura per amalgamare .Quando l’ acqua innalzerà il bollore , salate, e immergete le fettuccine cuocerle al dente; scolate ( tenendo un po’ dell’ acqua di cottura al bisogno ) le fettuccine e saltate con la crema e spargete sopra altri semi di papavero a piacere. Servite subito.
Fettuccine, raw S. Daniele ham and poppy seeds
350 fettuccine (or tagliatelle,)
200 g. raw ham S, Daniele (the hock )
250 g. heavy cream
1 teaspoon poppy seeds, plus more for sprinkling
20 g. butter
salt as needed
Fill a large pot with water and bring it to a boil to cook the pasta.
Meanwhile dice the raw ham , in a saucepan or skillet big enough to hold the pasta Melt butter , add the ham , saute just until gives off some fragrance , add heavy cream and the poppy seeds , continue cooking to mix well. Seasoning with salt if needed.
Once the water is boiling drop the fettuccine until are slightly firm (Check the package directions)
Using tongs or a strainer, remove the pasta from the water and add directly to the ham sauce pan.
Add a little of the pasta water to thin the sauce if desired. Using tongs ,gently fold the tagliatelle to coat in the sauce. Sprinkle asome more poppy seeds on top.