Questa è la ricetta homemade del famoso liquore francese !
Wash and dry the orange.
In a wide-mouth gallon glass jar pour the alcohol.
Tie with kitchen string an orange and then suspend in the jar above the alcohol , without direct contact . (I used a net bag to suspend the orange.)
Put the jar for 2 months in a dark place.
After this time the orange will be dried up, alcohol has absorbed the essence and the juice.
In a large saucepan, make a simple syrup by combining the water and sugar; let it simmer a few minutes.
Cointreau homemade
1 Arancia grande biologica
½ l. alcool 95 ° ( per liquori )
350 g. zucchero
500 g. acqua
1 barattolo con l’ apertura grande
Spago
1 retina dei limoni ( facoltativo )
Lavate ed asciugate l’ arancia.
In un barattolo dall’ apertura grande versate l’ alcool.
Legate un arancia con dello spago e appendetela dentro un vaso dall’ apertura larga , in modo che
avvitando il tappo l’ arancia rimanga sospesa dall’ alcool.( Io ho usato una
retina dei limoni per appendere l’ arancia. )
Riponete il recipiente per 2 mesi in un luogo buio.
Trascorso questo
tempo l’ arancia sarà rinsecchita, l’ alcool avrà assorbito l’ essenza e il
succo .
In una pentola fate
sciogliere lo zucchero nell’ acqua portandola ad ebollizione.
Quando lo sciroppo si è raffreddato unitelo al alcool all’
arancia ed imbottigliate.
Cointreau homemade
1 organic orange
½ liter everclear alcohol 95% ( for liquor)
350 g. sugar
500 g. water
1 wide-mouth gallon glass jar
1 bit of kitchen string
½ liter everclear alcohol 95% ( for liquor)
350 g. sugar
500 g. water
1 wide-mouth gallon glass jar
1 bit of kitchen string
1 net lemon bag ( optional )
Wash and dry the orange.
In a wide-mouth gallon glass jar pour the alcohol.
Tie with kitchen string an orange and then suspend in the jar above the alcohol , without direct contact . (I used a net bag to suspend the orange.)
Put the jar for 2 months in a dark place.
After this time the orange will be dried up, alcohol has absorbed the essence and the juice.
In a large saucepan, make a simple syrup by combining the water and sugar; let it simmer a few minutes.
Let simple syrup cool to room
temperature. Add to alcohol.